onsdag 15. februar 2012

HistorieBilder, i kasse eller pose. Funnet, arvet eller fått. Fra loft, kjeller eller skuff.  Men hvem er alle disse menneskene? Hva het de, hvor bodde de, og hvordan levde de?
Spørsmålene er mange, og svara er ikke alltid like rundt hjørnet. Hvis ikke en er så heldig å ha en i familien som husker disse. Eller som er blitt fortalt hvem de er. Det er heller ikke en selvfølge at de "gamle" kan huske det fremdeles.  Et bilde forteller mye, men de nære historiene, navn  og hvordan de var, kan kun fortelles av de som husker.
Slike bilder er for meg en skatt, en familieskatt som må viderefortelles til de som kommer etter oss. De forteller nettopp om hvordan våre besteforeldre, oldeforeldre, tipp oldeforeldre eller til og med tipp tipp oldeforelde levde for 100 år eller lenger siden.

Benytt deg av sjangsen til å høre disse historiene. Benytt deg av sjangsen til kvalitetstid sammen med mormor eller farmor.  De blir så takknemlige, og du har så mye igjen for det. Og det er tid du aldri vil få igjen. Jeg storkoser meg sammen med min Mommo. Benytter alle øyeblikk ho er klar, og tar til meg alt ho har å fortelle meg. Man vet nemlig ikke hvor lenge man er heldig å beholde de.


Nyt øyeblikkene!


Fiskerfruen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar