søndag 12. februar 2012

Fiskerfruens fiskesuppe

Kjøleskapet er fullt av Ræg og Kreps etter helja. Det er jo en av fordelene med å være sammen med Fiskeren.  Men jeg har ikke samvittighet til å hive det. Da var det å krølle hjernen litt, og resultatet blei fiskesuppen. 


Til fiskerfruens fiskesuppe trenger du:
Hvitløk
Løk
Sellerirot
Gulrøtter
Potet
Purre eller Vårløk
Vann med 1-2 terninger fiskebuljong ( Hvis du ikke har fiskekraft)
Fløte eller melk
 ca. 2 ss Creme Fraiche
Smak til med salt og pepper

Fisk - jeg har brukt Lyr og Laks
Mengder med Ræg og Kreps

Hvitløk og Løk surres i litt mererismør. Ha i grønnsakene. Jeg har kuttet mine i strimler. Ha i fiskekraft og fløte. Smak til. Ha i fisken.

Ha på Ræg og Kreps rett før servering, så slipper du at de blir seige.
Pynt gjerne med litt persille.


Håper det smaker.


Fiskerfruen



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar